Home Books Vocabulay One Word Substitution Current Affairs Quiz
i love u
i love u too

Sports GK Part-2

 Sports General Knowledge

Question 51. The famous golfer Vijay Singh is from which country?
Answer: Fiji

Question 52. Which village is known as 'Nursery of Hockey Players' in Jalandhar district of Punjab?
Answer: Sansarpur

Question 53. 'Thomas Cup' is related to which game?
Answer: Badminton

Question54. "The World Winnie Fit" is the life story of Badminton?
Answer: P. Gopichand's

Question55. Where is the 'Sawai Mansingh Stadium' located?
Answer: In Jaipur

Question 56. What is the number of players of each side in polo game?
Answer: 4

Question 57. 'China Cup' is related to which game?
Answer: From gymnastics

Question 58. Fernando Alonso is related to which game?
Answer: Formula-1 race

Question 59. What year was included in the Asian Games in Volleyball?
Answer: In 1958 AD

Question 60. Who was the first David Dixon Award given to?
Answer: Natalie du Toight

Question 61. Who is given the Trafalgar Trophy?
Answer: The country winning the weightlifting championship in the Commonwealth Games

Question 62. What is the motto of Commonwealth Games?
Answer: Humanity, Equality and Destiny

Question 63. Who is the author of 'A Shot at History'?
Answer: Abhinav Bindra

Question 64. Which game is related to America Cup?
Answer: By basketball

Q. 65. Which method of starting a game is called Gambit?
Answer: Chess

Question 66. The word 'rowing' is associated with which game?
Answer: By sailing


Question 67. With which sport is Manavjit Singh associated?
Answer: By shooting

Question 68. When did the table tennis Association in India?
Answer: In 1938 AD

"Question 69." What is the name of the famous Indian runner named 'Flying Sikh'?
Answer: Milkha Singh

Question 70. What rules of the game were determined by the Marquis of Queensbury in 1868?
Answer: Boxing

Question.71. Which game is related to Chase, Froze and Pon?
Answer: From Kho-Kho

Question 72. What is the symbol of the Asian Games?
Answer: Shining sun

Question 73. On what basis are the points given in gymnastics?
Answer: On the basis of hassle, innovation, decency, and convincing motions

Question 74. How many years are held in the Olympics?
Answer: At 4 year intervals

Question 75. Who was the first woman to participate in Olympic Games from India?
Answer: Marie Leela Row

Question 76. Gamini, Sanjivani, Amar, Brahmini - what are the different forms of this game?
Answer: Kabaddi

Question 77. Which Indian cricketer has the distinction of making the most runs in Test cricket?
Answer: Sachin Tendulkar

Question 78. Sushil Kumar is associated with which sporting event?
Answer: Wrestling


Question 79. 'Sausar' is the second name of which game?
Answer: Football's

Question 80. What is the circumference of a football ball?
Answer: From 27 inches to 28 inches (68.5 cm to 71 cm)

Question 81. What is the 'Salt Lake Stadium' of football?
Answer: In Kolkata (India)

Question 82. Krishna Nair made 303 runs in which stadium?
Answer: At Chepak Stadium.

Question 83. Who has put the third consecutive after Sehwag?
Answer: Karun Nair.

Question 84. When Sobers made 365 * runs in cricket?
Answer: 1957

Question 85. When Bob Sippon made 311 runs in cricket?
Answer: 1964

Question 86. When was the third time when Biru was in the quarters?
Answer: The first third was against Pakistan in 2004 and the second against Sri Lanka in Chennai in 2008.


Sports GK

Sports General Knowledge
 


Question. 1. What is the length of the court in Batmanton?
Answer: 44 feet

Question 2. What is the development of lawn tennis in modern terms?
Answer: In England

Question 3. What is the meaning of the birth of Bollyball?
Answer: In the United States.

Question 4. What is the length of the field in football?
Answer: 91 to 120m

Question 5. What is the length of the pitch in cricket?
Answer: 20.11 meters

Question 6: Who is the birthright of cricket game?
Answer: England

Question 7. Ball weight in the hockey is?
Answer: 155 to 163 grams

Question 8. Baker Cup is related to which game?
Answer: Golf

Question 9. What is the game related to the Earth Pal Singh Cup?
Answer: Polo

Question 10. Which Indian cricketer has the distinction of making the most cautious in cricket?
Answer: Sachin Tendulkar

Question 11. Where is 'Shivaji Stadium'?
Answer: Delhi

Question 12. How many players are there in baseball?
Answer: 9 players

Question 13. The Iranian trophy is related to which game?
Answer: From Cricket

Question 14. What is the number of players in the lost lost game?
Answer: 9

Question 15. Where is the Eden Garden located?
Answer: In Kolkata

Question 16. The word 'full bank, half back' is associated with which game?
Answer: From football

Question 17. What is the national game of England?
Answer: Cricket

Question 18. What is the weight of the racket in Batmanton?
Answer: 85 to 140 grams

Question 19." What is the type of wrestling?
Answer: 50

Question 20. What is the scope of the wrestling game?
Answer: One round of 9 mm voice in the international

Question 21. Where is the Indira Gandhi Stadium?
Answer: In Delhi

Question 22. When did Arjuna award start?
Answer: In 1961

Question 23. When was the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award started?
Answer: In 1991-92

Question 24. How far does it take to run the marathon race?
Answer: 42.195 kilometers

Question 25. 'Amrit Diwan Cup' is related to which game?
Answer: Badminton

Rashan 26. Where is the Forest Hill?
Answer: New York

Question 27. What is the Ambedkar Stadium of football?"
Answer: In Delhi (India)

Question 28. How long is the lost Khoya field
Answer: 27 meters long 15 meters wide

Question 29. What is the game related to Usain Bolt?
Answer: From athlete

Question 30. Who invented the basketball game?
Answer: James Nesteen in 1891

Question 31. Which game is associated with the Aga Kha Cup?
Answer: hockey

Question 32. Rani Jhansi Trophy is related to which game?
Answer: By cricket

Question 33. Which game is related to Chase, Freeze Aven and Active word?
Answer: From Kho-Kho

Question 34. Is the organization of wrestling sports?
Answer: FILA

Question 35. Who won the first gold medal for India in the Doha Asian Games?
Answer: Konwaru Humpo of Vijayawada in Rapid Chess

Question 36. Where is the Wembley Stadium?
Answer: In London

Question 37. 15 Which of the cavalry killed in 15 Asian games fell from the horse?
Answer: Korean horse hunter eagle

Question 38. Does the football ball be the circumference of the ball?
Answer: 396 to 453 grams

Question 39. What year was the Winter Olympic Games started?
Answer: In 1924 AD

Question 40. 'NatWest Trophy' is related to which game?
Answer: From Cricket

Question 41. Where is the Nehru Chepauk Stadium?
Answer: In Chennai

Question 42. What is the number of players in one side of the Kabaddi game?
Answer: 7

Question 43. What is the word 'banana kik' associated with which game?
Answer: From football

Question 44. Which title won the titles of India's first woman badminton player, Aparna Popat, in an International Badminton Competition?
Answer: French Open Badminton

Question 45. Which word is associated with the word 'Sudden Heath'?
Answer: Wrestling

Question 46. Where is Black Heath?
Answer: In London

Question 47. Where is Trent Breeze?
Answer: In England

Question 48. Which is the oldest football club in India?
Answer: (established in 1889)

Question 49. Where is the Olympic Museum located?
Answer: In Losana (Switzerland)

Question 50. What is the number of mines in the garment?
Answer: 64